Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia zadržala v Trnavskom kraji cez víkend viacero opitých vodičov

Ilustračná fotka. Foto: TASR/AP

Niektorí si sadli za volant s vyše 2,5 promile alkoholu.

Trnava 16. januára (TASR) – Šiestich vodičov eskortovala polícia počas víkendu (14. a 15. 1.) do policajných ciel v Trnavskom kraji. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Niektorí si sadli za volant s vyše 2,5 promile alkoholu.

Ako doplnila, všetci sú za svoje činy riešení v tzv. superrýchlom konaní. "V sobotu skoro ráno si policajti všimli nezvyčajnú jazdu osobného auta po ulici J. Bottu v Trnave. Ihneď ho zastavili a 32-ročného vodiča podrobili dychovej skúške. Na displeji sa ukázala hodnota alkoholu 2,75 promile," uviedla Antalová.

Krátko pred polnocou zas policajti zastavili osobné auto na ulici Štúrovej v meste Šaštín-Stráže. Jeho 38-ročný vodič nafúkal 2,69 promile alkoholu.

"Piešťanskí policajti riešili v sobotu ráno 23-ročného muža. Ten pri zastavovaní a vjazde na parkovacie miesto stihol poškodiť vedľa zaparkované auto. Pri kontrole policajná hliadka zistila, že má mladík právoplatne uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na tri roky. V meste Holíč namerali 21-ročnému vodičovi policajti v sobotu krátko pred polnocou 1,25 promile, ktorý na aute jazdil aj napriek dvojročnému zákazu šoférovania," informovala policajná hovorkyňa.

Oboch policajti riešia za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia a mladšieho aj za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V zmysle zákona im môže hroziť až dvojročný pobyt vo väzení.