Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Zadržali vodiča, ktorý pravdepodobne zrazil mladú Košičanku a ušiel

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Košický kraj

K zrážke osobného motorového vozidla s chodkyňou malo dôjsť v čase okolo 21.00 h pri zastávke MHD Viničná.

Košice 25. augusta (TASR) – Polícia začala v prípade vážnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo v utorok 24. augusta večer na priechode pre chodcov v Košiciach a pri ktorej sa vážne zranila 18-ročná Košičanka, trestné stíhanie za trestný čin ublíženia na zdraví a neposkytnutia pomoci. Ako TASR informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, vodiča, ktorý z miesta nehody ušiel, sa pravdepodobne vďaka všímavému občanovi podarilo vypátrať.

K zrážke osobného motorového vozidla s chodkyňou malo dôjsť v čase okolo 21.00 h pri zastávke MHD Viničná. "Podľa doterajších zistení vodič viedol vozidlo po ceste I/16 na Južnom nábreží v smere na Prešovskú cestu. Na úseku pred zastávkou autobusu MHD vošiel vozidlom na priechod pre chodcov v čase, keď po vyznačenom priechode prechádzala 18-ročná Košičanka, v dôsledku čoho došlo k zrážke," priblížila Mésarová s tým, že vodič z miesta nehody ušiel. Chodkyňu s vážnymi zraneniami previezli do košickej nemocnice.

"Polícia ihneď vykonala potrebné opatrenia, vyhlásila pátranie po vodičovi i vozidle a miesto udalosti dôkladne zadokumentovala aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy," doplnila Mésarová.

Podľa jej ďalších slov prijala polícia v stredu ráno oznámenie, že podozrivé poškodené vozidlo tmavej farby je zaparkované na jednom z košických sídlisk. Policajti vodiča stotožnili, vykonali obhliadku vozidla a zaistili stopy, ktoré podrobia skúmaniu. "V súčasnosti sú s podozrivým vodičom vykonávané potrebné procesné úkony," uzavrela hovorkyňa s tým, že bližšie okolnosti, presná príčina dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania a dokazovania.