Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Zastavil ho až múr rodinného domu: Vodič nafúkal viac ako 1,5 promile

Snímka z miesta nehody. Foto: FB: Polícia SR - Trnavský kraj

Po nehode museli mladíka so zraneniami previezť do nemocnice v Skalici, informovala Antalová.

Trnava 8. novembra (TASR) – Dopravná polícia v Senici zasahovala v sobotu (5. 11.) krátko pred polnocou pri dopravnej nehode osobného auta v obci Štefanov v okrese Senica. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Ako uviedla, vodič sa pri prejazde mierne ľavotočivej zákruty pravdepodobne riadne nevenoval šoférovaniu. "S autom zišiel vpravo mimo cestu. So zemou zrovnal živý plot a zastavil ho až múr rodinného domu a skrinka plynomeru. Po nehode museli mladíka so zraneniami previezť do nemocnice v Skalici," informovala Antalová.

Policajti 18-ročného vodiča podrobili dychovej skúške. "Pri nej nafúkal viac ako 1,5 promile. Za jazdu pod vplyvom alkoholu ho poverený policajt obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," povedala krajská policajná hovorkyňa.

Okrem vodiča v Štefanove zastavili policajti v nedeľu (6. 11.) ďalších dvoch opitých mužov a jednu ženu. V Holíči v okrese Skalica nafúkal 32-ročný muž 2,21 promile alkoholu, 20-ročná žena z obce Banka v okrese Piešťany 2,13 a 26-ročný vodič v Trnave mal v dychu 1,56 promile alkoholu. "Trojica je riešená v tzv. superrýchlom konaní, taktiež za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Všetkým štyrom vodičom môže za jazdu v opitosti hroziť trest odňatia slobody až na jeden rok," povedala Antalová.