Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia zastavila unikajúce auto až streľbou z policajnej pištole

Snímka z miesta nehody. Foto: facebook Polícia SR - Nitriansky kraj

Hliadka sa vozidlo pokúšala zastaviť, 48-ročný vodič pritom nasmeroval auto na policajta, ktorý musel uskočiť.

Nitra 23. augusta (TASR) - Služobnú zbraň museli použiť nitrianski policajti pri prenasledovaní vozidla Seat Leon s rakúskym evidenčným číslom. Hliadka chcela auto zastaviť v noci z pondelka (22. 8.) na utorok na Nedbalovej ulici v Nitre. Podľa polície však vodič pokyny na zastavenie nerešpektoval a začal unikať smerom na rýchlostnú cestu R1.

Z nej zišiel v smere na obec Hosťová, kde sa policajtom na chvíľu stratil z dohľadu. "Pri Čeľadiciach ho spozorovala iná hliadka, ale to už malo vozidlo evidenčné číslo Nitry. Vodič si počas malej chvíľky, keď nemal policajtov v pätách, stihol vymeniť tabuľky s evidenčným číslom," informovala polícia.

Hliadka sa vozidlo pokúšala zastaviť, 48-ročný vodič pritom nasmeroval auto na policajta, ktorý musel uskočiť. "Nakoniec ho zastavila až služobná zbraň, z ktorej padlo niekoľko výstrelov. Vozidlo skončilo v kukuričnom poli pri obci Dolné Obdokovce. Muž bol vo vozidle sám a k jeho zraneniu ani k zraneniu iných osôb pri incidente nedošlo," uviedla polícia. Vyšetrovateľ už začal vo veci stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa.