Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

Polícia zastavila vodiča, mal pozitívny test na omamné látky

Ilustračné foto. Foto: FB/Polícia SR – Bratislavský kraj

Vodiča podrobili skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, ktorá skončila s negatívnym výsledkom.

Bratislava 24. júna (TASR) - Polícia sa zaoberá vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti voči vodičovi, ktorý mal pozitívny test na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok. Policajti ho spozorovali v nedeľu (23. 6.) večer na križovatke ulíc Slovinská a Rožňavská v hlavnom meste. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Vozidlo pri prejazde zákrutou prudko zrýchlilo, dostalo sa do šmyku a následne po Rožňavskej ulici pokračovalo vysokou rýchlosťou. Z uvedeného dôvodu policajti vozidlo zastavili a vodiča podrobili kontrole," priblížili policajti.

Vodiča podrobili skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, ktorá skončila s negatívnym výsledkom. "Test na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok skončil však s pozitívnym výsledkom na prítomnosť metamfetamínu a amfetamínu," dodala polícia.

Zároveň vodič dobrovoľne vydal štyri priesvitné vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky. Tie boli zaslané na expertízne skúmanie na Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru. "Vodič bol následne obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušný policajný útvar, pričom po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia," dodali policajti.