Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia zatiaľ nikoho neobvinila v prípade smrti chlapca v tábore

Policajná páska na mieste detského tábora v Turčeku, 17. augusta 2021, foto z archívu. Foto: TASR - Ján Krošlák

Letný detský stanový tábor zničila v noci 16. augusta veterná smršť. V tom čase sa v ňom nachádzalo 104 ľudí, sedem detí utrpelo zranenia, šesťročný chlapec prišiel o život.

Turček 20. decembra (TASR) - Polícia zatiaľ nikoho neobvinila v prípade tragickej smrti šesťročného chlapca, ku ktorej došlo ešte v auguste tohto roka v detskom tábore v Turčeku (okres Turčianske Teplice). Na prípade naďalej pracuje. Pre TASR to v pondelok uviedol žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

"Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné procesné úkony a opatrenia s cieľom jeho objasnenia a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku," ozrejmil ďalej Moravčík.

Súčasťou vyšetrovania je podľa neho aj znalecké dokazovanie. "Do súčasnej doby nebolo vznesené obvinenie. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme k predmetnej veci poskytovať už žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania."

Letný detský stanový tábor zničila v noci 16. augusta veterná smršť. V tom čase sa v ňom nachádzalo 104 ľudí, sedem detí utrpelo zranenia, šesťročný chlapec prišiel o život. Následkom búrky došlo k poškodeniu a vyvráteniu šiestich stanov s deťmi. V tábore v súvislosti s tragédiou ukončili sezónu.