Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Banskobystrickom kraji počas Silvestra odhalili 51 porušení opatrení

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Uvedené priestupky boli vyriešené v zmysle zákona blokovou pokutou, alebo boli oznámené na príslušné úrady, priblížila Faltániová.

Banská Bystrica 4. januára (TASR) – Na území Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vykonala polícia počas silvestrovských a novoročných osláv zvýšený dohľad nad kontrolou dodržiavania protipandemických opatrení a zákazu vychádzania. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

"V rámci Banskobystrického kraja bolo za uvedené obdobie zistených 51 priestupkov pre porušenie zákazu vychádzania a dva priestupky za porušenie zákazu otvorenia prevádzok. Uvedené priestupky boli vyriešené v zmysle zákona blokovou pokutou, alebo boli oznámené na príslušné úrady," priblížila Faltániová.

Polícia sa na prelome rokov zamerala aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Vo zvýšenej miere boli vykonávané kontroly zamerané najmä na jazdu pod vplyvom alkoholu. Od 31. decembra do 2. januára odhalila polícia v BBSK 11 opitých vodičov.