Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Mladé dievčatá zavesili na sociálne siete fotky s kradnutými šperkami

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Krádeže bižutérie, ktorých sa mali dopustiť najmä dievčatá vo veku desať až 12 rokov, vyšetruje prievidzská polícia ako priestupky proti majetku.

Prievidza 9. júna (TASR) - Polícia objasňuje viacero krádeží bižutérie v Prievidzi. Dopustiť sa ich mali najmä maloleté dievčatá, ktoré sa následne s ukradnutým tovarom odfotia a fotografie uverejnia na sociálnej sieti. Trenčianska krajská polícia o tom vo štvrtok informovala na sociálnej sieti.

Krádeže bižutérie, ktorých sa mali dopustiť najmä dievčatá vo veku desať až 12 rokov, vyšetruje prievidzská polícia ako priestupky proti majetku. "Maloleté sa vybrali do obchodných domov, kde sa pokúsili odcudziť malý tovar - hlavne bižutériu, náušnice, náramky, prstene alebo slnečné okuliare. Dôvodom ich konania má byť výzva zo sociálnej siete na odcudzenie tovaru," objasnili policajti.



Po prípadnej úspešnej krádeži mala podľa nich nasledovať selfie fotografia s odcudzeným tovarom a následne zdieľanie tejto foto na sociálnych sieťach.

"Týmto apelujeme najmä na rodičov maloletých detí, aby svojim ratolestiam venovali pozornosť, prípadne im vysvetlili možné následky takéhoto konania a venovali pozornosť tráveniu ich času na sociálnych sieťach," vyzvali policajti.