Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

INTERNETOVÝ PODVOD: Žena prišla o 2500 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Na inzerát sa jej ozval záujemca, ktorý mal záujem o kúpu a uviedol, že keďže nie je odtiaľto, zasiela žene link na kuriérsku spoločnosť, cez ktorý si má overiť a potvrdiť platbu.

Bratislava 8. februára (TASR) - Žena prišla minulý týždeň pre internetový podvod o 2500 eur. Inzerovala na predaj hojdacie kreslo. Osobné údaje poskytla kuriérskej spoločnosti, ktorú jej poslal záujemca. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

"Na inzerát sa jej ozval záujemca, ktorý mal záujem o kúpu a uviedol, že keďže nie je odtiaľto, zasiela žene link na kuriérsku spoločnosť, cez ktorý si má overiť a potvrdiť platbu. Po tomto jej na účet pošle peniaze za kreslo a vraj ju bude kontaktovať aj kuriér. Na zaslaný link poškodená klikla, vyplnila všetko podľa pokynu, na čo jej z účtu odišlo prvých 1000 eur," priblížila.

Hovorkyňa tiež upozornila na prípad muža, ktorý prišiel v januári pre podvodnú SMS o 3700 eur. "Dostal oznamujúcu SMS s textom, že jeho účet je blokovaný a má zadať údaje do internet bankingu. Podľa pokynu poškodený zadal všetky prihlasovacie údaje, na čo mu bez jeho vedomia odišlo z účtu 3700 eur," ozrejmila.

Bratislavská polícia preto apeluje na ľudí, aby boli obozretní. "Nedôverujte neznámym osobám, ktoré vás telefonicky alebo elektronickou formou kontaktujú, požadujú vaše údaje k bankovým službám, či vás tlačia do úkonov, ktoré nie sú podľa vás v poriadku," dodala.