Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Polícia v Trnavskom kraji zistila počas akcie Budík 451 priestupkov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Rýchlosť počas trvania akcie porušilo 237 vodičov.

Trnava 30. júna (TASR) – Polícia počas akcie Budík zaznamenala v Trnavskom kraji 451 priestupkov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Ako doplnila, okrem ranných kontrol na alkohol na vodičov dohliadali aj počas dní. "Špeciálnu akciu v doprave zažili vodiči v okrese Galanta. Počas spoločného výkonu sme si na pomoc zavolali aj policajtov z iných okresov a počas štvorhodinovej akcie zistili policajné hliadky takmer 100 priestupkov v doprave," uviedla Linkešová.

Rýchlosť počas trvania akcie porušilo 237 vodičov. "Dohovorom sme riešili 25 osôb, 13 osobám sme zadržali vodičský preukaz, šesť osôb sa dopustilo trestného činu. Alkohol malo v dychu 16 osôb, z toho 12 vodičov a štyria cyklisti. Počas jazdy telefonovalo 29 osôb a 11 malo zlý technický stav vozidla," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

V Trnavskom kraji evidujú na cestách od začiatku roka celkom 621 dopravných nehôd, čo je o 29 viac ako vlani. Negatívny nárast je značný najmä v počte usmrtených osôb na cestách. Kým v roku 2021 zomrelo do konca júna šesť osôb, ich počet sa strojnásobil a k 27. júnu 2022 ich bolo 18.

"Najviac úmrtí evidujeme v okrese Dunajská Streda, až päť osôb. Vážne a ťažké zranenia utrpelo 18 osôb a ľahké zranenia do šiestich týždňov liečby malo po nehode 301 osôb, čo je o 64 zranených viac ako v roku 2021," informovala Linkešová.

Vzhľadom na negatívny vývoj dopravnej nehodovosti bude polícia v pripravovaných dopravných akciách aj naďalej pokračovať.