Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

TRAGICKÁ NEHODA: Na priechode pre chodcov vyhasol život ženy

Na snímke priechod pre chodcov, kde došlo k smrteľnej dopravnej nehode v Dolnom Kubíne v pondelok 4. septembra 2023. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

Vodič viedol nákladné motorové vozidlo značky Volvo v smere od obce Oravský Podzámok na Dolný Kubín. Následne z doposiaľ nezistených príčin vošla do jazdnej dráhy chodkyňa a došlo k stretu.

Dolný Kubín 5. septembra (TASR) - Zrážku s nákladným autom na priechode pre chodcov na ceste prvej triedy v Dolnom Kubíne-Kňažej neprežila 68-ročná žena. TASR o tom informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková s tým, že k dopravnej nehode došlo v pondelok (4. 9.) poobede.

Šefčíková spresnila, že 49-ročný vodič viedol nákladné motorové vozidlo značky Volvo v smere od obce Oravský Podzámok na Dolný Kubín. Následne z doposiaľ nezistených príčin vošla do jazdnej dráhy chodkyňa a došlo k stretu. "Vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. U chodkyne bola zistená prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu s výsledkom 0,92 promile," uviedla hovorkyňa.

Dodala, že ďalšie okolnosti a príčiny nehody sú predmetom vyšetrovania.