Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

NEZODPOVEDNÉ: Muž mal viac ako 1,7 promile, v aute viezol dieťa

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Policajti sa rozhodli pre kontrolu vodiča Octavie, ktorý prechádzal po Hradskej ulici smerom na Stavbársku, pričom nepoužil smerovku a bezdôvodne zrýchľoval.

Bratislava 7. januára (TASR) - Polícia sa zaoberá prípadom šoféra, ktorý mal v krvi 1,71 promile alkoholu. Na sedadle spolujazdca mal trojročného chlapca. Hoci nespôsobil dopravnú nehodu, čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. TASR o prípade informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Vysvetlila, že policajti sa rozhodli pre kontrolu vodiča Octavie, ktorý prechádzal po Hradskej ulici smerom na Stavbársku, pričom nepoužil smerovku a bezdôvodne zrýchľoval. Spozorneli, keď počas kontroly zacítili zápach alkoholu. Keďže aj výsledok opakovanej dychovej skúšky bol pozitívny, muža spolu s dieťaťom eskortovali na policajné oddelenie. V prípade preukázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na dva roky.

Ako ďalej Mihalíková uviedla, vodič bol priateľom matky dieťaťa, ktorú policajti kontaktovali. Na telefonáty nereagovala, preto ju kontaktovali osobne na adrese jej pobytu.

"V dome policajti zistili, že matka bola pod vplyvom alkoholu alebo omamných látok a nie je schopná starostlivosti o dieťa. Podmienky v dome neboli vhodné pre maloleté dieťa, dom bol bez okien a v jeho priestoroch bolo porozbíjané sklo a špina," dodala hovorkyňa s tým, že o zistených skutočnostiach policajti vyrozumeli pracovníkov sociálnej kurately Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorí dieťa prebrali do svojej starostlivosti.