Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia:Požiar domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi spôsobila porucha

Domov dôchodcov na Brezovej ulici v Spišskej Novej Vsi zachvátil v utorok popoludní požiar.Spišská Nová Ves 29. marca 2022. Foto: TASR - Milan Kapusta

Z horiacich priestorov domova dôchodcov sa podarilo evakuovať minimálne 230 ľudí, a to nielen klientov domova dôchodcov, ale aj personálu.

Spišská Nová Ves 23. januára (TASR) - Polícia ukončila vyšetrovanie požiaru, ktorý pohltil spišskonovoveský domov dôchodcov v marci minulého roka. Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová uviedla, že oheň vznikol presne nešpecifikovanou technickou poruchou na elektroinštalácii v neobývaných podkrovných častiach budovy.

"Požiar sa následne rozšíril na strešnú konštrukciu, ktorej súčasti boli týmto požiarom zničené. Vzhľadom na výsledky vyšetrovania vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi začaté trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia zastavil, pretože tento skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci," uviedla hovorkyňa.

Z horiacich priestorov domova dôchodcov sa podarilo evakuovať minimálne 230 ľudí, a to nielen klientov domova dôchodcov, ale aj personálu. Pri požiari zhorelo štvrté poschodie a strešná konštrukcia budovy. Oheň spôsobil škodu vo výške najmenej 2,3 milióna eur.