Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Poliklinika Karlova Ves v novembri otvára pneumologickú ambulanciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Do ambulancie sa bude dať objednať cez bezplatný objednávkový systém.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Poliklinika Karlova Ves v Bratislave otvára od novembra novú pneumologickú ambulanciu. Pacienti ju nájdu na prvom poschodí. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.

"Rozhodli sme sa ju otvoriť v našej poliklinike, pretože tu máme prístup k RTG pracovisku, čo je dôležitá vyšetrovacia metóda v pľúcnom lekárstve," uviedol lekár BSK a riaditeľ odboru zdravotníctva BSK Tomáš Szalay. Finančne ju bude dotovať samosprávny kraj. Do ambulancie sa bude dať objednať cez bezplatný objednávkový systém.

"Aktuálne stúpa počet pacientov s dlhodobými respiračnými komplikáciami po prekonaní covidu, pričom dlhodobé dýchacie problémy majú aj pacienti s ľahkým priebehom," spresnila lekárka pneumologickej ambulancie Katarína Bánska. Nový koronavírus podľa nej však nie je jediný problém, keďže narastá aj počet pacientov s chronickými obštrukčnými chorobami pľúc. "Netreba podceňovať ani aktuálnu migračnú situáciu, pretože v blízkej budúcnosti môžeme čeliť aj nárastu TBC a takýchto ambulancií bude treba viac," doplnila Bánska.

Na poliklinike Karlova Ves majú pacienti k dispozícii aj praktických lekárov pre dospelých aj pre deti a dorast či zubných lekárov, gynekológov, ako aj špecialistov.