Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Poltár zakázal návštevy v sociálnych zariadeniach a školám exkurzie

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - Jozef Poliak

Zamestnanci zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poltár, ktorí boli v posledných desiatich dňoch v zahraničí, sú povinní zostať najbližších sedem dní v domácej karanténe.

Poltár 10. marca (TASR) – Zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poltár, medzi ktoré patria základné a materské školy, základná umelecká škola, komunitné centrum, zariadenie sociálnych služieb a samotný mestský úrad, sa v súvislosti s pozitívnymi prípadmi ochorenia COVID-19 na Slovensku budú riadiť opatreniami, ktoré v utorok prijal krízový štáb mesta. TASR o nich informovala pracovníčka úradu Alena Marková.

Pre klientov zariadenia sociálnych služieb a komunitného centra platí až do odvolania zákaz návštev. V komunitnom centre sa nebudú organizovať žiadne aktivity s počtom účastníkov viac ako desať. Pre školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta platí zákaz všetkých exkurzií, zájazdov a pobytov mimo územia SR. Vydaný je tiež zákaz organizovania lyžiarskych a plaveckých kurzov žiakov základných škôl.

Zamestnanci zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poltár, ktorí boli v posledných desiatich dňoch v zahraničí, sú povinní zostať najbližších sedem dní v domácej karanténe. Rovnako žiaci a deti, ktorí boli za posledných desať dní v zahraničí, budú usmernení nenavštevovať školu počas siedmich dní a zdržiavať sa v domácom prostredí.

"V prípade prvej potvrdenej nákazy novým koronavírusom v Banskobystrickom kraji bude v meste Poltár prerušený výchovno-vyučovací proces na všetkých školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti," zdôraznila Marková.

Krízový štáb zároveň vyzval obyvateľov mesta, aby zvážili cestovanie do zahraničia. Právnickým a fyzickým osobám na území mesta odporučil prijať opatrenia, smerujúce k minimalizácii šírenia vírusového ochorenia.

"Odporúčame obmedziť usporiadanie a konanie bohoslužieb, omší, náboženských stretnutí, pútí a slávností. V prípade konania náboženských, liturgických, bohoslužobných aktov a úkonov medzi členmi cirkví a náboženských spoločností obmedziť vzájomný fyzický kontakt a vzájomné používanie liturgických predmetov a náboženských artiklov, ktoré môžu pri spoločnom kontakte prenášať nový koronavírus," priblížila Marková.

Vo všetkých budovách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa zároveň uskutoční zvýšená sanitácia priestorov.