Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pomoc horských záchranárov v noci potrebovali dve české turistky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Keďže boli bez svetla, nevedeli ďalej v tme pokračovať, poblúdili a požiadali o pomoc.

Vysoké Tatry 17. augusta (TASR) - Pomoc horských záchranárov potrebovali v noci na stredu vo Vysokých Tatrách dve české turistky. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že ženy zablúdili na turistickom chodníku medzi Batizovským plesom a Sliezskym domom.

"Turistky vyrazili neskoro dopoludnia na túru a na chodníku ich zastihla búrka. Premočené, vyčerpané s miernym podchladením zišli, podľa popisu ich trasy, z magistrály na žltý turistický chodník, vedúci ku Velickému mostu a ďalej do Tatranskej Polianky," uvádza HZS na svojej stránke. Keďže boli bez svetla, nevedeli ďalej v tme pokračovať, poblúdili a požiadali o pomoc.

"Naproti im odišli dvaja záchranári HZS z Vysokých Tatier. Turistky našli, zateplili ich a transportovali do ubytovacieho zariadenia," dodáva HZS. Horskí záchranári aj v tejto súvislosti apelujú na návštevníkov hôr, aby sa na túru vybrali dostatočne v predstihu. Po tme v teréne môžu totiž veľmi rýchlo stratiť orientáciu a v letnom období je častý aj výskyt búrok najmä v popoludňajších hodinách.