Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Ponitrianske múzeum presúva svoje aktivity na internet

Ponitrianske múzeum v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Múzeum v týchto dňoch začalo sprístupňovať aj zaujímavé informácie o Nitre. V rámci programu Nitrianske miniatúry si záujemcovia budú môcť pozrieť staré pohľadnice mesta, či prečítať rôzne povesti.

Nitra 6. apríla (TASR) - Ponitrianske múzeum v Nitre sa pripája ku kultúrnym inštitúciám, ktoré svoje výstavy a programy ponúkajú prostredníctvom internetu. Na webovej stránke múzea si záujemcovia môžu pozrieť archeologickú expozíciu Skvosty dávnovekého Slovenska a výstavy Inšpirované Škandináviou a Trofeje poľovnej zveri.

Múzeum v týchto dňoch začalo sprístupňovať aj zaujímavé informácie o Nitre. V rámci programu Nitrianske miniatúry si záujemcovia budú môcť pozrieť staré pohľadnice mesta, či prečítať rôzne povesti. „Nerezignujeme na kontakt s našimi návštevníkmi. Ponúkame ďalšie možnosti poučenia i zábavy. Prvou takouto ponukou sú krátke príbehy viažuce sa k starej Nitre a jej voľakedy všeobecne známych obyvateľov,“ informovalo múzeum.

Niektoré z historiek a povestí už boli publikované, ale nie pre každého boli dostupné. „Pokúsime sa spracovať na každý pracovný deň jeden príbeh, až kým sa nám neminie ich zásoba,“ uviedlo múzeum. Na webovej stránke si už teraz môžu návštevníci prečítať príbeh o Vodníkovi na Nitrianskom hrade i o známom Corgoňovi.