Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V popradskej nemocnici začnú očkovať deti od budúceho týždňa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pri očkovaní je prítomný pediater. V prípade rôznych priezvisk rodiča a dieťaťa je potrebné, aby rodič priniesol rodný list dieťaťa, upozornila hovorkyňa.

Poprad 13. januára (TASR) – Od budúceho týždňa začnú vo vakcinačnom centre v popradskej nemocnici očkovať aj deti od piatich rokov. Hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda informovala, že od utorka 18. januára sa môžu deti vo veku od 12 do 17 rokov očkovať v čase od 8. do 10. hodiny a mladšie od piatich do 11 rokov medzi 10. a 12. hodinou.

„Pre bezpečnosť pacientov nie je možné zaočkovať deti v tomto veku mimo určených hodín a dá sa to len vo vybraný deň, v utorok. Dôvodom je iné riedenie vakcíny a iné množstvo podanej očkovacej látky,“ uviedla Galajda s tým, že podmienkou očkovania všetkých záujemcov do 18. roku života je sprevádzajúca osoba, ktorou musí byť zákonný zástupca. Inak dieťa nemôže byť zaočkované. „Pri očkovaní je prítomný pediater. V prípade rôznych priezvisk rodiča a dieťaťa je potrebné, aby rodič priniesol rodný list dieťaťa,“ upozornila hovorkyňa. Dodala, že aktuálne informácie k očkovaniu sú zverejnené aj na stránke nemocnice.

Vakcinačné centrum sa nachádza v areáli nemocnice, od hlavného vchodu k nemu vedú žlté šípky na chodníku. Na očkovanie je nutné sa dostaviť podľa času objednania, ktorý bol záujemcom pridelený cez korona.gov.sk. V Poprade očkujú staršie deti od júla minulého roka. „V našom vakcinačnom centre je dostupná vakcína Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech,“ dodala Galajda.