Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Dva popradské mosty sú v zlom technickom stave

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Pred mostom na Kežmarskej ulici bude dopravné značenie zamedzujúce vjazdu vozidlám alebo jazdným súpravám, ktorých okamžitá hmotnosť vrátane nákladu, vodiča a cestujúcich presiahne 3,4 tony.

Poprad 15. decembra (TASR) - Mesto Poprad pristúpi od piatka (18. 12.) k regulačným opatreniam na dvoch mostoch, ktoré sa nachádzajú na uliciach 1. mája a Kežmarská. Ako o tom informuje radnica na svojej webovej stránke, dôvodom je ich zlý technický stav.

„Pred mostom na Ulici 1. mája bude z oboch strán osadené dopravné značenie zamedzujúce vjazdu vozidlám alebo jazdným súpravám, ktorých okamžitá hmotnosť vrátane nákladu, vodiča a cestujúcich presiahne 2,8 tony, s obmedzením na jediné vozidlo alebo jazdnú súpravu na moste, ktorého okamžitá hmotnosť vrátane nákladu, vodiča a cestujúcich bude maximálne 26 ton,“ uvádza samospráva.

Ako ďalej opisuje, pred mostom na Kežmarskej ulici bude z oboch strán dopravné značenie zamedzujúce vjazdu vozidlám alebo jazdným súpravám, ktorých okamžitá hmotnosť vrátane nákladu, vodiča a cestujúcich presiahne 3,4 tony, s obmedzením na jediné vozidlo alebo jazdnú súpravu na moste, ktorého okamžitá hmotnosť vrátane nákladu, vodiča a cestujúcich bude maximálne 15 ton.

Radnica dodáva, že na tomto moste dôjde aj k zúženiu jazdných pruhov a k smerovaniu dopravy stredom mosta. Rovnako na ňom obmedzia maximálnu povolenú rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu.

Regulačné opatrenia budú podľa mesta platiť až do rekonštrukcie oboch mostov, ktorá je plánovaná počas roka 2021.