Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

POĎAKOVANIE V PODOBE LÚČNICE:Poprad pripravil pre zdravotníkov koncert

Na archívnej snímke vystúpenie umeleckého súboru Lúčnica. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Mesto verí, že sa vďaka koncertu aspoň na chvíľu budú môcť zdravotníci odpútať od každodenných problémov a oddýchnuť si.

Poprad 26. mája (TASR) – Mesto Poprad pripravilo na piatok 27. mája koncert vďaky pre zdravotníkov v podaní súboru Lúčnica. Určený je všetkým pracovníkom ako poďakovanie za ich obetavú prácu a obrovské nasadenie počas uplynulých dvoch rokov pandémie. Uviedol to primátor Popradu Anton Danko a upozornil, že zdravotníci bojovali za zdravie všetkých obyvateľov počas extrémnej záťaže na úkor vlastných potrieb.

Všetci zamestnanci popradskej nemocnice, ale aj ambulantní lekári či sestry, dostali od mesta po dve bezplatné vstupenky na koncert, ktorý sa uskutoční v Aréne Poprad. Celovečerný program tanečného súboru, orchestra a speváckej skupiny Lúčnice má názov "Z tvorby prof. Štefana Nosáľa." "Scénický tvar programu vychádza z bohatých umeleckých tradícií nášho ľudu, z prostredia roľníckeho, pastierskeho i remeselníckeho. Ponúkneme najúspešnejšie tanečné choreografie z tvorby ich nezabudnuteľného autora Štefana Nosáľa," priblížil umelecký vedúci Lúčnice Mikuláš Sivý.

Mesto verí, že sa vďaka koncertu aspoň na chvíľu budú môcť zdravotníci odpútať od každodenných problémov a oddýchnuť si. "Skvelá Lúčnica je zárukou naplnenia tohto nášho zámeru," uzavrel popradský primátor.