Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mestskí cestári v Poprade sú na zimnú sezónu pripravení

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Na zimnú údržbu v minulej sezóne SpMK použila finančné prostriedky v celkovej výške viac ako 416.000.

Poprad 4. novembra (TASR) - Správa mestských komunikácií (SpMK) v najväčšom meste pod Tatrami v týchto dňoch nastúpila do nepretržitej prevádzky. Riaditeľ SpMK Peter Fabian potvrdil, že popradskí cestári sú na zimnú údržbu pripravení.

„Sklady sú naplnené, máme posypový materiál ako kamenná drva a vyše 100 ton posypovej soli na posyp ciest. K dispozícií máme aj firmy, ktoré disponujú technikou a pracovníkmi na ručné dočisťovanie chodníkov a veľmi nám pomáhajú aj malé obecné služby,“ uviedol Fabian. Dodal, že organizácia v tomto roku zakúpila nákladne motorové vozidlo - sypač na údržbu ciest, ako aj kolesový traktor na úpravu chodníkov.

Na zimnú údržbu v minulej sezóne SpMK použila finančné prostriedky v celkovej výške viac ako 416.000. Predpoklad na zimné obdobie blížiacej sa sezóny 2019/2020 je v približne rovnakej výške. "Všetko však samozrejme záleží aj od poveternostných podmienok," skonštatoval Fabian s tým, že dôležitú úlohu bude zohrávať aj mestská polícia, ktorá má s cestármi operatívne spolupracovať. Týka sa to najmä vozidiel parkujúcich na chodníkoch, ktoré tvoria prekážky v zimnej údržbe.