Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mikuláš rozsvieti v Poprade vianočnú výzdobu, MHD bude zadarmo

Vianočná atmosféra s rozžiarenými hviezdami na ulici 1. mája v centre Popradu, archívna snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Atmosféru na námestí dotvoria fotoateliéry v medzikostolí, v ktorých sa budú môcť deti fotiť s Mikulášom.

Poprad 3. decembra (TASR) - V Poprade je už všetko pripravené na tradičné podujatie Príchod Mikuláša, ktoré je každoročne spojené s rozsvietením vianočného stromčeka a celej výzdoby mesta. „Začiatok programu, v ktorom sa v stredu 5. decembra predstaví 65 popradských účinkujúcich, bude na Námestí svätého Egídia o 17. hodine. Pódium bude umiestnené vo východnej časti námestia, veľkoplošná obrazovka sa bude nachádzať pri vstupe z Ulice Joliota Curie,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Atmosféru na námestí podľa neho dotvoria fotoateliéry v medzikostolí, v ktorých sa budú môcť deti fotiť s Mikulášom. Chýbať nebude ani mikulášske sladké prekvapenie pre všetky deti a s Mikulášom prídu pod Tatry aj Deduško Večerníček, Vlk a Zajac či Macko Uško. „Chcel by som pozvať všetkých Popradčanov, aby si nenechali ujsť tento program, ktorý je určený najmä pre našich najmenších. Keďže je navyše spojený s rozsvietením vianočnej výzdoby, bude to nádherný večer pre všetkých, ktorí si nájdu čas a prídu si vychutnať atmosféru blížiacich sa sviatkov,“ pozýva primátor Popradu Anton Danko. Na záver programu nebude chýbať farebný pyromuzikálny ohňostroj.

Z dôvodu použitia pyrotechniky bude v rámci preventívnych opatrení úplná uzávera cestnej premávky na miestnych komunikáciách na Levočskej ulici v úseku od križovatky so Štefánikovou ulicou po križovatku s Francisciho ulicou a s časťou Ulice Popradskej brigády. Uzávera ciest bude platiť v čase od 17.20 do 17.50 h, respektíve do ukončenia ohňostroja a nevyhnutných servisných prác.

„Z dôvodu úplnej uzávery bude v rovnakom čase uvedená do pohotovostného režimu cestná svetelná signalizácia. Uzávera ovplyvní aj vedenie liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD), pričom spoj č. 39 na linke č. 1 s odchodom z autobusovej stanice o 17.30 h smerom na Juh III prechádzajúci cez zastávky Dom kultúry, Slovenská sporiteľňa a Levočská ul. bude vedený k nemocnici cez Francisciho ulicu. Presmerovaný cez Francisciho ulicu bude aj spoj č. 29 na linke č. 6 s odchodom z autobusovej stanice o 17. hodine,“ upozornil Galajda. Mikulášskym darčekom pre všetkých Popradčanov bude po celý deň bezplatná MHD. „Vzhľadom na uzávery ciest a očakávanú vysokú návštevnosť podujatia predstavuje MHD jednoduchšiu alternatívu dopravy na podujatie,“ konštatoval hovorca.