Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Počet detí narodených v popradskej nemocnici vlani mierne narástol

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V uplynulom roku boli medzi popradskými rodičmi najobľúbenejšie mená Nela a Jakub.

Poprad 13. januára (TASR) – Počet detí narodených v nemocnici v najväčšom meste pod Tatrami sa vlani mierne zvýšil. Hovorkyňa mesta Poprad Jarka Hlaváčová uviedla, že kým v roku 2020 sa pod Tatrami narodilo 1174, minulý rok prišlo na svet v popradskej nemocnici 1188 detí.

V uplynulom roku boli medzi popradskými rodičmi najobľúbenejšie mená Nela a Jakub. Vyplýva to z rebríčka najpopulárnejších mien, ktoré zostavil Matričný úrad Poprad. „Spomedzi chlapčenských mien sa najväčšej popularite teší meno Jakub, ktoré sme zaznamenali 35 krát. Za ním nasleduje Adam, Tomáš, Michal,“ vymenovala Hlaváčová. Rebríček najčastejších dievčenských mien v Poprade za rok 2021 vedie Nela, takéto meno dostalo 23 Popradčaniek, nasledujú mená Ema a Emma a tiež Sofia.

„Zahraničné trendy a používanie menej tradičných mien sa ako každý rok objavili aj v našom meste. Z exotických chlapčenských mien to boli napríklad Mustafa, Mael, Miran, Evan, Claudio, Arman, Aryan, Kemal, Selim. Pri dievčatách sa rodičia rozhodli aj pre mená ako Ashley, Kimberly, Esme, Leilany, Rosalinda,“ uzatvára hovorkyňa.