Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Poprad považuje prvú etapu prestavby štadióna vo Veľkej za nedokončenú

Na snímke pohľad na zrekonštruovaný objekt tribúny a administratívnej časti na futbalovom štadióne v popradskej mestskej časti Veľká. Foto: TASR/Adriána Antošková

Mesto vypísalo súťaž na dodávateľa stavby, pričom pri podpise zmluvy bola cena prvej etapy stanovená na cca 616-tisíc eur.

Poprad 11. decembra (TASR) – Mesto Poprad považuje 1. etapu prestavby futbalového štadióna v mestskej časti Veľká za nedokončenú. Stavbári sa sem budú musieť podľa primátora Antona Danka po sviatkoch vrátiť, ak chce zhotoviteľ dostať kolaudačné rozhodnutie.

"Mesto v apríli začalo rekonštrukciu objektu futbalového štadióna, ide o dvojpodlažný objekt, kde sa nachádzajú šatne pre dospelých a štyri šatne pre žiakov a dorast, okrem toho sú tu administratívne priestory, šatňa pre rozhodcov, miestnosť delegáta, technické miestnosti a priestor pre lekára," objasnila vedúca oddelenia výstavby na Mestskom úrade v Poprade Kristína Horáková.

Mesto vypísalo súťaž na dodávateľa stavby, pričom pri podpise zmluvy bola cena 1. etapy stanovená na cca 616.000 eur. V rozpočte sú schválené finančné prostriedky aj na druhú etapu rekonštrukcie, ktorá by mala zahŕňať vonkajší areál futbalového štadióna, vrátane nového umelého trávnika, osvetlenia, oplotenia, vstupnej časti a spevnených plôch okolo štadióna. "V rozpočte je vyčlenených viac ako milión eur, budeme robiť súťaž podľa zákona o verejnom obstarávaní, takže uvidíme, aká bude výsledná suma zo súťaže," dodala Horáková.

V januári budúceho roka mesto vypíše súťaž, po absolvovaní celého procesu verejného obstarávania by sa mohlo začať s prestavbou druhej časti v apríli. Kapacita miest na sedenie je viac ako 400 miest. Celý projekt obnovy je hradený z rozpočtu mesta.

Na tomto futbalovom štadióne by mal svoje zápasy hrávať Futbalový klub Poprad v prípade, keď nebude možné, aby hral na pôde Národného tréningového centra. "V tejto chvíli stavbu nepovažujeme za dokončenú, máme niekoľko námietok k realizácii a zhotoveniu niektorých častí, takže predpokladáme, že robotníci budú v niektorých detailoch pokračovať," uzavrel hovorca mesta Poprad Marián Galajda. Okrem toho by mal štadión po dokončení slúžiť všetkým mládežníckym a juniorským tímom v Poprade.