Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

V areáli letiska v Poprade pribudol nový hangár na servis strojov ATE

Na snímke ukážka práce leteckých záchranárov počas otvorenia nových priestorov Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) v Trenčíne v stredu 15. marca 2023. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Výstavba hangáru trvala desať mesiacov a celková investícia dosiahla milión eur. Projekt financovala spoločnosť z vlastného rozpočtu.

Poprad 19. decembra (TASR) - V areáli popradského letiska pribudol nový hangár, slúžiť bude na servis a údržbu strojov spoločnosti Air - Transport Europe. Hovorkyňa spoločnosti Zuzana Hopjaková informovala, že nedávno prebehlo úspešné kolaudačné konanie stavby.

Výstavba hangáru trvala desať mesiacov a celková investícia dosiahla milión eur. Projekt financovala spoločnosť z vlastného rozpočtu. "Priestory sa budú využívať pre údržbu a opravy vrtuľníkov, keďže v sídle spoločnosti v Poprade máme aj certifikované servisné stredisko pre isté typy vrtuľníkov. Všetky naše stroje zo všetkých základní na Slovensku boli a aj naďalej budú servisované práve v Poprade," uviedla hovorkyňa. Vďaka novému hangáru sa priestory pre túto činnosť rozšíria.