Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Popradská nemocnica dostala pomoc od mesta, ľudí a spoločností

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Popradskú nemocnicu sa podľa hovorkyne rozhodol podporiť aj obchodný reťazec. Prichystal bezplatné extra dodávky ovocia a zeleniny pre nemocničný personál, ako aj hospitalizovaných pacientov.

Poprad 26. marca (TASR) – Nemocnica Poprad získala od viacerých darcov rúška a ďalšie ochranné pomôcky, ktorých mala nedostatok. Pre TASR to uviedla hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda s tým, že pomoc neustále pribúda a budú ju aj naďalej prijímať, lebo nikto nevie, na čo sa ďalej pripraviť a čo môžu očakávať.

Popradskú nemocnicu sa podľa hovorkyne rozhodol podporiť aj obchodný reťazec. Prichystal bezplatné extra dodávky ovocia a zeleniny pre nemocničný personál, ako aj hospitalizovaných pacientov. „Každý dar či krok, ktorý pomôže zvýšiť naše šance v boji s novým koronavírusom, je pre nás vítaný. Tak zvýšený prísun vitamínov v podobe čerstvého ovocia a zeleniny, ako aj samotné gesto spolupatričnosti je v súčasnej dobe mimoriadne dôležitým a povzbudzujúcim odkazom pre nás všetkých,“ uviedol generálny riaditeľ nemocnice Peter Petruš.

Podľa hovorkyne na nedostatok ochranných pomôcok zareagovali aj verejnosť a mesto Poprad, ktoré nemocnici darovalo 1000 ochranných rúšok, či viaceré spoločnosti.