Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Poriečne oddelenie odhalilo na Oravskej priehrade pytliaka z Poľska

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Motorovým vozidlom neoprávnene vnikol na územie v pásme piateho stupňa ochrany prírody s cieľom rybolovu v chránenej rybej oblasti Čierna Orava.

Námestovo 17. augusta (TASR) – Príslušníci poriečneho oddelenia Prezídia Policajného zboru (PZ) zadržali na Oravskej priehrade pytliaka z Poľska. Ten motorovým vozidlom neoprávnene vnikol na územie v pásme piateho stupňa ochrany prírody s cieľom rybolovu v chránenej rybej oblasti Čierna Orava, kde platí celoročný zákaz lovu. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Keďže spáchal trestný čin pytliactva a porušovania ochrany rastlín a živočíchov, príslušníci poriečneho oddelenia ho obmedzili na osobnej slobode a odovzdali vyšetrovateľovi Okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne," dodali policajti.

Poriečne oddelenie v súčinnosti s Rybárskou strážou Slovenského rybárskeho zväzu počas letnej turistickej sezóny intenzívnejšie ako po iné mesiace v roku vykonáva hliadkovú činnosť na vodných tokoch a nádržiach na Slovensku. Zameriavajú sa na kontrolu výkonu rybárskeho práva.