Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Poslanci BSK budú schvaľovať rozpočet, ten ráta aj so športovou halou

Primaciálny palác, archívne foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na Župné centrum halových športov rekonštrukciu športovísk v areáloch stredných škôl patriacich pod BSK vyčlenil kraj vo svojom budúcoročnom projekte 500. 000 eur.

Bratislava 11. decembra (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) plánuje v roku 2016 vybudovať Župné centrum halových športov. Na tento projekt a rekonštrukciu športovísk v areáloch stredných škôl patriacich pod BSK vyčlenil kraj vo svojom budúcoročnom projekte 500.000 eur. O schválení tejto položky, ako aj celého rozpočtu VÚC na rok 2016 budú poslanci kraja rokovať na dnešnom zasadaní zastupiteľstva BSK.

V programe posledného tohtoročného zasadnutia BSK je aj stratégia rozvoja turizmu v kraji s výhľadom do roku 2020. Stratégia a jej Akčný plán sú zamerané na podporu turistickej atraktívnosti kraja, najmä na zvýšenie záujmu o návštevu zaujímavých miest mimo hlavného mesta Bratislavy.

Poslanci BSK sa budú tiež zaoberať prípravou na Európsky summit regiónov a miest 2016, ktorý sa v rámci predsedníctva SR v Rade Európskej únie uskutoční v Bratislave 8.-9. júla 2016. Summit sa bude odohrávať v priestoroch Slovenského národného divadla (SND), otvárací ceremoniál sa uskutoční 7. júla 2016 na hrade Devín. Očakáva sa príchod 700 až 1000 účastníkov zasadania a približne 100 zahraničných novinárov. Rámcový rozpočet kraja na zabezpečenie organizácie summitu je 300.000 eur

Zasadnutie zastupiteľstva BSK sa začne o 09.00 h v sídle Úradu BSK v Bratislave.