Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Poslanci v Novákoch schválili kúpu Parku Štefana Moysesa

Samospráva mesta Nováky zaplatí za park takmer 110-tisíc eur.

Nováky 12. júna (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) Nováky v utorok (11. 6.) na svojom rokovaní jednomyseľne schválili odkúpenie Parku Štefana Moysesa od rehoľných sestier rádu Notre Dame. Samospráva mesta Nováky za park zaplatí 3,85 eura/m2, vzhľadom na rozlohu parku to predstavuje takmer 110.000 eur. TASR o tom informoval primátor mesta Dušan Šimka.

O odkúpenie parku žiadali aj štyria občania Novák, ktorí za týmto účelom iniciovali i petíciu. Petičné hárky s takmer 1200 vyzbieranými podpismi odovzdali jej iniciátori aj na zasadnutí MsZ. Ako uviedol jeden z nich Valent Hagara, rozhodnutie poslancov ho teší a v prípade, že by kúpu parku poslanci neschválili, spolu s ďalšími občanmi mali v pláne v iniciatíve pokračovať.

Dôvodom petície občanov bola podľa slov Hagaru obava, že by sa park v prípade neodsúhlasenia kúpy mohol dostať do rúk súkromného podnikateľa a ten by znemožnil jeho využívanie obyvateľmi mesta.

Kanonisky sv. Augustína rehole Notre Dame Nováky ponúkli mestu Nováky park na odpredaj ešte minulý rok. Poslanci o jeho kúpe pred konečným verdiktom rozhodovali dvakrát. Mesto dosiaľ park využívalo bezplatne s tým, že v ňom zabezpečovalo údržbu.