Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Poslanci Trnavského kraja budú rokovať cez videokonferenciu

Mestské hradby a Bernolákova brána v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Formou videokonferencie bude samospráva rokovať vďaka zmenám, ktoré prijala Národná rada SR v zrýchlenom konaní.

Trnava 9. apríla (TASR) – Rokovanie Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) sa uskutoční 15. apríla prostredníctvom videokonferencie. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

Formou videokonferencie bude samospráva rokovať vďaka zmenám, ktoré prijala Národná rada SR v zrýchlenom konaní. "Najbližšie rokovanie absolvujeme týmto novým spôsobom, čím ochránime zdravie poslancov, zamestnancov úradu a aj samotnej verejnosti. Na druhej strane, budeme môcť prijať rozhodnutia, ktoré zabezpečia fungovanie kraja," uviedol predseda TTSK a Združenia samosprávnych krajov SK8 Jozef Viskupič.

Do rokovania zastupiteľstva zvolaného na 15. apríla budú zaradené materiály, ktoré mali byť predmetom rokovania 18. marca. Poslanci vzhľadom na vniknutú situáciu s novým koronavírusom budú rokovať aj o zmene termínov, pokiaľ ide o schvaľovanie niektorých dotácií, ktoré pôjdu najmä na podporu miest, obcí a organizácií v boji proti ochoreniu COVID-19. Samospráva uvažuje o poskytnutí sumy 500.000 eur.