Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Poslanci vo Vranove budú voliť nového hlavného kontrolóra v novembri

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Uchádzač musí mať ukončené minimálne úplné stredoškolské vzdelanie a musí byť bezúhonný.

Vranov nad Topľou 1. októbra (TASR) – Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) vo Vranove nad Topľou budú o novom hlavnom kontrolórovi rozhodovať 25. novembra. Záujemcovia o túto funkciu môžu svoje prihlášky na mestský úrad podávať do 11. novembra. Rozhodlo o tom vo štvrtok (30. 9.) MsZ.

Ako vyplýva z dôvodovej správy schváleného materiálu, funkčné obdobie súčasnej hlavnej kontrolórky Márie Cingeľovej malo byť ukončené 20. februára 2021, vo svojej funkcii pretrváva na základe úpravy zákona o obecnom zriadení v súvislosti s ochorením COVID-19.

Uchádzač musí mať ukončené minimálne úplné stredoškolské vzdelanie a musí byť bezúhonný. Okrem osobných údajov, údajov o dosiahnutom vzdelaní s úradne overenou fotokópiou príslušného dokladu o dosiahnutom vzdelaní a výpisu z registra trestov má tiež k svojej prihláške priložiť profesijný životopis.

Súčasťou voľby hlavného kontrolóra na novembrovom MsZ bude osobná prezentácia jednotlivých kandidátov v maximálnej dĺžke piatich minút. Voľbu budú poslanci realizovať tajne, víťazom sa stane kandidát, ktorý získa podporu nadpolovičnej väčšiny poslaneckého pléna.