Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Poslankyňou Devínskej N. Vsi sa stala opäť D. Hlaváčová Vanková

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Prioritou bude pre ňu starostlivosť o mamičky s deťmi, či už zlepšovaním úrovne školských i mimoškolských aktivít pre deti, alebo obnovou a čistotou existujúcich i výstavbou nových detských ihrísk.

Bratislava 23. septembra (TASR) – Bratislavská Devínska Nová Ves má staronovú poslankyňu. Zložením poslaneckého sľubu na stredajšom (22. 9.) zasadnutí miestneho zastupiteľstva sa ňou opäť stala Dana Hlaváčová Vanková. V miestnom poslaneckom zbore nahradila doterajšieho poslanca Zoroslava Smolinského, ktorý sa svojho mandátu vzdal koncom augusta. Poslankyňa sa chce venovať opäť najmä školstvu, sociálnej oblasti a verejnému poriadku.

Podľa vlastných slov vníma mnohé aktivity poslancov, vidí však aj projekty, ktoré potrebujú rýchle dokončenie, prípadne rozbehnutie. "Príkladom prvého je ukončenie rekonštrukcie terasy na ulici Milana Marečka, ktorá sa roky vlečie a stále nezodpovedá očakávaniam ľudí. Príkladom druhého je naštartovanie niektorých druhov verejnej dopravy, ktoré sú v ostatných mestských častiach bežné, no v Devínskej Novej Vsi sa stále neudomácnili," uviedla pre TASR Hlaváčová Vanková.

Dlhodobou prioritou bude pre ňu starostlivosť o mamičky s deťmi, či už zlepšovaním úrovne školských i mimoškolských aktivít pre deti, alebo obnovou a čistotou existujúcich i výstavbou nových detských ihrísk. V prípade projektu rozhľadne na Devínskej Kobyle vidí poslankyňa potrebu lepšej vybavenosti pre návštevníkov.

Po zániku poslaneckého mandátu nastupuje v zmysle zákona na uvoľnené miesto ako náhradník ten kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov vo volebnom obvode, v ktorom zanikol mandát. Podľa výsledkov volieb z novembra 2018 bola náhradníčkou Dana Hlaváčová Vanková, ktorá s nástupom na uvoľnený poslanecký mandát súhlasila. Zastupiteľstvo ju zároveň schválilo za členku štyroch miestnych komisií, delegovalo ju ako zástupcu zriaďovateľa do rady jednej zo základných škôl a poverilo tu tiež sobášiť.