Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Posledné väčšie pozemky predal Zvolen za vyše 3,39 milióna eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ako pre TASR uviedol hovorca mesta Martin Svatuška, kúpna cena bola mestským zastupiteľstvom stanovená na minimálne 87 eur/m2, a teda na minimálne 3,35 milióna eur za celý pozemok.

Zvolen 2. decembra (TASR) – Posledné väčšie pozemky vo vlastníctve mesta Zvolen, ktoré sa tento rok rozhodla tamojšia samospráva predať, získala na základe verejnej súťaže spoločnosť Doldrums, s. r. o., Zvolen. Pozemky s rozlohou 38.550 štvorcových metrov (m2) sa nachádzajú v severnej časti mesta v lokalite Rákoš. Mesto za ich predaj inkasovalo viac ako 3,39 milióna eur.

Ako pre TASR uviedol hovorca mesta Martin Svatuška, kúpna cena bola mestským zastupiteľstvom stanovená na minimálne 87 eur/m2, a teda na minimálne 3,35 milióna eur za celý pozemok. "Víťazný uchádzač napokon ponúkol sumu 88 eur za m2," priblížil.

Územie, ktoré je predmetom súťaže, je podľa Územného plánu mesta Zvolen určené najmä pre objekty vyššej občianskej vybavenosti – budovy pre školstvo, zdravotnícke zariadenia, budovy pre sociálne služby, ubytovacie a stravovacie zariadenia, budovy pre obchod a služby, administratívne zariadenia. V predmetnom území je možné umiestňovať obytné domy s občianskou vybavenosťou.