Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Festival Dni Petržalky 2023 si obyvatelia užijú posledný júnový víkend

Archívna snímka z 25. ročníka podujatia Dni Petržalky v areáli Závodiska Dostihovej dráhy v Bratislave. Foto: TASR Dano Veselský

Okrem rozšírenia programu z pôvodných dvoch na tri dni prejde zmenou aj umiestnenie pódia a stánkov. Dejisko diania sa po novom presunie do stredu zelenej plochy závodiska.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Posledný júnový víkend bude v najväčšej bratislavskej mestskej časti opäť patriť tradičnému festivalu Dni Petržalky 2023. Jeho v poradí 26. ročník sa uskutoční v rozšírenej podobne od 23. až 25. júna v areáli Závodiska Dostihovej dráhy na Starohájskej ulici. Konkrétny program chce samospráva predstavovať postupne. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Okrem rozšírenia programu z pôvodných dvoch na tri dni prejde zmenou aj umiestnenie pódia a stánkov. Dejisko diania sa po novom presunie do stredu zelenej plochy závodiska. Pre návštevníkov avizuje mestská časť i väčší výber občerstvenia. "Stánkový predaj plánujeme rozšíriť. K dispozícii budú aj naše vlastné stánky s pukancami a cukrovou vatou zdarma," približuje Jana Hrehorová z kancelárie starostu.

Dni Petržalky prilákajú každoročne desaťtisíce návštevníkov. Vstup na podujatie je bezplatný.