Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Poštová ulica v Košiciach má byť opäť prejazdná od nedele 19. júla

Na snímke situácia na Triede SNP pri Festivalovom námestí v Košiciach 12. júna 2015. Foto: TASR/František Iván

Podľa pôvodného termínu mali byť práce na projekte hotové do konca júla.

Košice 5. júla (TASR) - V rámci rekonštrukcie električkových tratí v Košiciach sa plánovaný termín ukončenia prác na ulici Poštová presunul zo 7. júla na 19. júla. Dôvodom sú staré telekomunikačné káble, ktoré neboli súčasťou projektu stavby a objavili sa vo výkope v úseku Kuzmányho ulice na križovatke s Poštovou. Informovala o tom spoločnosť Dúha, ktorá stavbu realizuje.

Tento posun podľa firmy nebude mať vplyv na celkové ukončenie rekonštrukcie električkovej trate do konca septembra. "Káble telekomunikácií mohla zabezpečiť a opraviť iba spoločnosť Slovak Telekom, čo aj vykonala na základe našej objednávky v lehote 14 dní," vysvetlil majiteľ firmy Dúha Miroslav Remeta. Dodal, že práce by s týmto posunom mali trvať do 21. júla. "Robíme však na tom, aby sa práce podarilo ukončiť už o dva dni skôr, a to 19. júla," ubezpečil.

Zhotoviteľ stavby ďalej informoval, že zároveň musel odstrániť a presunúť betónovú kanalizačnú šachtu, ktorá bola v konflikte s trasou káblovodu, a odstrániť ďalšiu betónovú konštrukciu. Všetky tieto konštrukcie a práce neboli zahrnuté a predpokladané v harmonograme podľa projektu.

Oznámenia ohľadom prekážok pri realizácii priecestia Poštová oznámilo združenie Dúha-ZUE košickému magistrátu koncom júna. "Tieto oznámenia o nárokoch sú v súlade s normou FIDIC, podľa ktorej sa riadi Zmluva o dielo. Tento čiastočný posun prác nemá v tomto rozsahu vplyv na celkové ukončenie diela do konca septembra," uviedla firma.

Podľa pôvodného termínu mali byť práce na projekte Integrovanej koľajovej dopravy (IKD) hotové do 31. júla. Spoločnosť Dúha, ktorá dôvodí objektívnymi príčinami, požiadala o predĺženie termínu do 28. septembra.