Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Postrelili okresného prokurátora, polícia prípad dokumentuje

Ilustračné foto Foto: TASR

Gabriel Geško je okresný prokurátor v okrese Veľký Krtíš. Utrpel poranenie členka, následne ho sanitkou previezli do nemocnice.

Veľký Krtíš 24. januára (TASR) -Prípad štvrtkového (23.1.) incidentu, pri ktorom mal byť neďaleko obce Seľany v okrese Veľký Krtíš postrelený okresný prokurátor Gabriel Geško, polícia v súčasnosti dokumentuje.


"Prebiehajú procesné úkony, súčasťou ktorých je aj výsluch zadržanej podozrivej osoby. Akékoľvek bližšie informácie k prípadu nebudeme poskytovať. Chceme však zdôrazniť, že predchádzajúce útoky na majetok prokurátora s týmto prípadom absolútne nesúvisia," uviedla pre TASR popoludní banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková v stanovisku Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

"Generálny prokurátor bol o skutku informovaný vo štvrtok v neskorých večerných hodinách a nariadil dôsledné objasnenie skutku. Generálna prokuratúra SR poskytne ďalšie informácie, pokiaľ to dovolí stav trestného konania," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

O streľbe priniesol dnes informácie portál čas.sk. Muž utrpel poranenie členka, následne ho sanitkou previezli do nemocnice. Je už po operácii a jeho stav je stabilizovaný. Prokurátora však v nemocnici stráži polícia.

Podľa zverejnených informácií vlani v decembri pred panelákom, kde okresný prokurátor býva, niekto zabodol do strechy jeho auta čakan. Na porisku bol odkaz: "Boh odpúšťa, ja nie. Odstúp". Išlo už o druhý útok na majetok prokurátora. Predtým v septembri Geškovi podpálili neznámi páchatelia auto.