Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Posvätením prameňov symbolicky otvorili kúpeľnú sezónu v T. Tepliciach

Na snímke duchovný požehnáva prírodný pitný prameň Ifigénia počas otvorenia letnej kúpeľnej sezóny v pondelok 1. mája 2023 v Trenčianskych Tepliciach. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podľa primátorky Trenčianskych Teplíc Zuzany Frajkovej Ďurmekovej tradícia otvárania prameňov v meste má niekoľko desaťročí.

Trenčianske Teplice 1. mája (TASR) – Posvätením kúpeľných prameňov a pestrým kultúrnym programom odštartovala v pondelok v Trenčianskych Tepliciach nová kúpeľná sezóna. TASR o tom informoval riaditeľ pre obchod a marketing Kúpeľov Trenčianske Teplice Andrej Puček.

"Otvorenie prameňov je len symbolické a k posväteniu prameňov sme pristúpili druhýkrát v rade. Pramene nie sú pred prvým májom zavreté, sú tu 365 dní v roku a sú k dispozícii všetkým návštevníkom, obyvateľom a pacientom, ktorí do kúpeľov prichádzajú," skonštatoval Puček.

Ako dodal, liečivé pramene v Trenčianskych Tepliciach majú vysoký obsah sírovodíka a to ich predurčuje na liečenie pohybového aparátu.

"Sme radi, že po dvoch rokoch pandémie sú kúpele stále tu a veríme, že sa dokážeme vrátiť do predcovidového obdobia a Trenčianske Teplice budú opäť také plné, ako bývali v minulosti," zdôraznil riaditeľ.



Podľa primátorky Trenčianskych Teplíc Zuzany Frajkovej Ďurmekovej tradícia otvárania prameňov v meste má niekoľko desaťročí. V posledných rokoch sa však pramene neposväcovali, tradíciu obnovili až v minulom roku.

"Patrí to ku koloritu kúpeľného mesta a mňa teší, že ľudia to prijali. Ak by to neprijali, nemalo by to zmysel robiť. Snažíme sa striedať žánre, aby sme postupne vyhoveli všetkým, a aby si v Trenčianskych Tepliciach našiel každý to svoje. Sú tu koncerty, letné kino v amfiteátri, prezentácia ľudových remesiel. Centrom je tradične Kúpeľné námestie," doplnila primátorka.

Ako dodala, samospráva sa snaží pripravovať programy pre obyvateľov mesta a kúpeľných hostí po celý rok. Od mája do konca septembra je to podľa nej každý víkend.