Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Potok času v Humennom niekto znečistil chemikáliou

Na archívnej snímke okolie vodnej plochy s názvom" Potok času" v Humennom. Foto: TASR - Milan Kapusta

Prevádzku vodného architektonického prvku operatívne odstavili.

Humenné 17. júna (TASR) – Potok času na Námestí slobody v Humennom niekto úmyselne znečistil chemikáliou. Technické služby (TS) mesta avizujú jeho nefunkčnosť na obdobie najmenej jedného týždňa. Vyplýva to z informácií zverejnených na internetovej stránke mesta.

"V utorok (15. 6.) ráno pri pravidelnej údržbe pracovníci TS zistili, že voda v Potoku času je silne znečistená a zapácha. Skúmaním a odobraním vzorky sme zistili, že do vody bol úmyselne naliaty roztok čistidla, ktoré spôsobuje tvorbu peny, zabraňuje striekaniu fontány a nerušenému obehu vody v čerpadlách," informoval riaditeľ TS mesta Humenné Milan Kuruc s tým, že prevádzku vodného architektonického prvku preto operatívne odstavili.

Podľa slov Mariána Škubu z tlačového referátu mestského úradu budú musieť pracovníci TS koryto potoka dôkladne vyčistiť, natrieť špeciálnym dezinfekčným roztokom a opätovne naplniť vodou. "V čase prevádzky je tam zhruba 24.000 litrov," podotkol.

Kuruc vzniknutú škodu predbežne vyčíslil na 2400 eur za predpokladu, že chemikália nepoškodila čerpadlá. Ako uviedol pre TASR, TS v súvislosti s udalosťou neplánujú podať podnet na políciu.