Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Považská Bystrica má nový celotelový kostný denzitometer

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Aktuálne v nemocnici rekonštruujú pôrodné sály a vstupy do nemocnice.

Považská Bystrica 28. augusta (TASR) - Rádiodiagnostické oddelenie Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici má nový celotelový kostný denzitometer. Prístroj slúži na meranie hustoty kostnej hmoty. Informovala o tom nemocnica na sociálnej sieti.

"Celotelový kostný denzitometer je v súčasnosti zlatým štandardom diagnostiky osteoporózy. Slúžiť bude na rýchlejšiu a efektívnejšiu diagnostiku pri vyšetrení pacienta. Zakúpiť sa nám ho podarilo vďaka finančnej pomoci Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), jeho hodnota je takmer 48.400 eur. Pacientom sa výrazne skvalitní zdravotná starostlivosť," informuje nemocnica.

Ako informoval Matej Plánek z komunikačného oddelenia Úradu TSK, za ďalších viac ako 22.000 eur kúpila nemocnica z krajského rozpočtu monitory vitálnych funkcií pre chirurgickú jednotku intenzívnej starostlivosti. Prístroje umožňujú sledovanie základných vitálnych funkcií ako EKG, neinvazívny tlak, saturáciu kyslíka, teplotu, invazívny tlak či pulz.

Za posledných päť rokov investoval TSK ako zriaďovateľ do považskobystrickej nemocnice viac ako 15 miliónov eur. Aktuálne v nemocnici rekonštruujú pôrodné sály a vstupy do nemocnice.