Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Považské múzeum predĺžilo termíny výstav v Budatínskom hrade

Na archívnej snímke Budatínsky hrad počas slávnostného otvorenia zrekonštruovaných hradných priestorov 31. júla 2016 v Žiline. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Pracovníci múzea sa naďalej venujú výskumnej a publikačnej činnosti, podávajú projekty, vzdelávajú sa a pripravujú sa na otvorenie expozícií.

Žilina 17. februára (TASR) – Považské múzeum (PM) v Žiline predĺžilo termíny výstav v Budatínskom hrade, kaplnke i Drotárskom pavilóne. Múzeum je totiž podľa Magdalény Lackovej z oddelenia práce s verejnosťou PM momentálne zatvorené, no verí, že situácia sa zlepší a bude môcť privítať návštevníkov.

Pracovníci múzea sa naďalej venujú výskumnej a publikačnej činnosti, podávajú projekty, vzdelávajú sa a pripravujú sa na otvorenie expozícií. "Na webovej stránke v rubrike Novinky pravidelne uverejňujeme aktuality týkajúce sa činnosti múzea, pripravovaných aktivít, reštaurovania pamiatok či zbierkových predmetov. V rubrike Zaujímavosti z regiónu nájdu záujemcovia odborné články z oblasti archeológie, histórie, etnológie, drotárstva, botaniky a zoológie. Rubrika Virtuálna komnata sprostredkuje tvorivé dielne, videá zo života známych majiteľov Budatínskeho hradu či iné zaujímavé multimediálne prezentácie," doplnila Lacková.

"Všetky aktivity sú zverejnené aj na youtube kanáli PM a aktuálne informácie pravidelne zdieľame na našich sociálnych sieťach. Aj takouto formou sme v kontakte s návštevníkmi a tešíme sa na opätovné stretnutie s nimi v našich expozíciách. Otvorená je odborná knižnica v priestoroch administratívnej budovy múzea v Budatíne a pre čitateľov je k dispozícii od utorka do štvrtka v dopoludňajších hodinách," dodala Lacková.