Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Považskobystričan dopestoval v záhradke 45-kilogramovú dyňu

Považskobystričan Jozef Bičan dopestuje každoročne na svojej záhradke v mestskej časti Orlové obrovské dyne, no tá, ktorá mu narástla tento rok, preskočila svoje predchodkyne „o hlavu“. Po odvážení mala úctyhodných 45 kilogramov. Foto: TASR/Milan Podmaník

Jozef Bičan naporciuje dyňu na niekoľko častí, niečo rozdá rodine a známym, niečo pôjde na priamy konzum a niečo poputuje do mrazničky.

Považská Bystrica 3. septembra (TASR) – Považskobystričan Jozef Bičan dopestuje každoročne vo svojej záhradke v mestskej časti Orlové obrovské dyne, no tá, ktorá mu narástla tento rok, predstihla svoje predchodkyne „o hlavu“. Po odvážení mala úctyhodných 45 kilogramov.

„Zvyčajne mi narástli dyne tak okolo 25 kilogramov, z času na čas sa našla aj 30-kilogramová, no tá tohtoročná ma naozaj prekvapila,“ povedal záhradkár s tým, že pod ťarchou vlastnej váhy sa tá tohtoročná začala deformovať a už čoskoro ju zo záhradky odvezie.

Ako dodal, naporciuje ju na niekoľko častí, niečo rozdá rodine a známym, niečo pôjde na priamy konzum a niečo poputuje do mrazničky. Zdôraznil, že dyňa u nich či už vo forme prívarku, prípadne upravená na rôzne iné spôsoby, nemôže na stole chýbať. Získala si ich nielen výbornou chuťou, ale aj svojou nutričnou hodnotou.