Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Považskobystričan mal fackať ženu a vyhrážať sa jej, hrozí mu 10 rokov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Muž skončil v policajnej cele, vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie.

Považská Bystrica 3. februára (TASR) – Považskobystrický policajný vyšetrovateľ obvinil 31-ročného, šesťkrát súdne trestaného muža z Považskej Bystrice zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu nebezpečného vyhrážania. V pivnici bytovky mal opakovane udierať ženu sediacu na stoličke po tvári a vyhrážať sa jej smrťou. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti.

Ako priblížila polícia, žena mu z obavy o svoj život mala ponúknuť peniaze. S tým útočník súhlasil a spolu so ženou odišli k bytu jej rodičov po peniaze, kde ju zostal čakať na chodbe pred zatvorenými dverami. Žena v bezpečí v byte mala obvinenému povedať, že mu žiadne peniaze nedá a sľúbila mu ich len z obavy o život. Agresívny muž sa jej mal vzápätí opäť vyhrážať smrťou.

Policajná hliadka mu obmedzila osobnú slobodu. V dychu mal 0,69 promile alkoholu. Obvinený muž skončil v policajnej cele, vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.