Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Považskobystrická radnica zmodernizuje dve materské školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Cieľom rekonštrukcie je najmä zníženie nákladov na energie a zlepšenie technického stavu budovy.

Považská Bystrica 9. septembra (TASR) - Považskobystrická radnica získala takmer 350.000 eur na modernizáciu Materskej školy SNP 1444. Informoval o tom prednosta mestského úradu Michal Hamar.

"Minulý týždeň bolo na radnicu doručené oznámenie z Environmentálneho fondu, že sme boli úspešní s projektom Zníženie energetickej náročnosti objektov Materskej školy SNP 1444 a získali sme dotáciu 349.348 eur," uviedol prednosta.

Cieľom rekonštrukcie je najmä zníženie nákladov na energie a zlepšenie technického stavu budovy. Finančné prostriedky sú určené na zateplenie obvodového plášťa, strechy, osvetlenie a reguláciu vykurovania.

Ako dodal, v rámci znižovania energetickej náročnosti predškolských zariadení sa v súčasnosti modernizuje aj budova Materskej školy Rozkvet, ktorá patrí k najväčším v meste.

Projekt bol úspešný v rámci operačného programu Kvalita životného prostredia, mesto naň získalo približne 600.000 eur. Vďaka tomu sa postupne zateplí plášť a strechy budov, vymenia sa sklenené výplne na koridoroch, nainštaluje sa rekuperácia, vymenia sa svietidlá a regulačné ventily na radiátoroch.