Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Požiar administratívnej budovy v Žiline likvidovalo 22 hasičov

Na snímke hasiči hasia požiar dvojposchodovej administratívnej budovy na Kysuckej ceste v Žiline v pondelok 30. januára 2023. Foto: TASR - KR HaZZ v Žiline

Pri hasiacich prácach zranila jedna osoba.

Žilina 31. januára (TASR) - Požiar trojpodlažnej administratívnej budovy na Kysuckej ceste v Žiline v pondelok (30. 1.) likvidovalo 22 profesionálnych hasičov s desiatimi kusmi hasičskej techniky. Podľa Michala Kypusa z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline sa pri hasiacich prácach zranila jedna osoba.

Po príchode na miesto hasiči zistili, že ide o požiar strechy a podkrovia budovy. S hasením začali z exteriéru za pomoci výškovej techniky. "Vytvorili hadicové vedenie popod železničné koľaje z blízkeho podzemného hydrantu. Vodu na hasenie dopĺňali aj z blízkeho vodného toku pomocou plávajúceho čerpadla. Postupným rozoberaním stavebných konštrukcií v podkroví a zalievaním skrytých ohnísk požiar krátko pred 21.15 h zlikvidovali," uviedol Kypus.

Doplnil, že z dôvodu veľkého zadymenia zasahovali hasiči s autonómnymi dýchacími prístrojmi. "Na mieste zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Žiline a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," dodal Kypus.