Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

HASIČI SA NEZASTAVILI 12 HODÍN: Zasahovali pri požiari v Koškovciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Požiar sa im podarilo lokalizovať po troch hodinách. Pri zásahu asistovali s dodávkou vody na požiarisko aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Jabloň.

Koškovce 25. januára (TASR) – Požiar rodinného domu v obci Koškovce v okrese Humenné, ku ktorému došlo v pondelok (24. 1.) večer, likvidovali hasiči viac ako 12 hodín. K zraneniam osôb pri udalosti nedošlo, škodu na majetku vyčíslili na 70.000 eur. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

"Požiarom bola zasiahnutá strecha a interiér rodinného domu," priblížila s tým, že požiar hasičom nahlásili krátko pred 18.30 h. Na mieste udalosti zasahovalo celkom 18 profesionálnych hasičov z humenského okresného riaditeľstva a tiež záchrannej brigády s ôsmimi kusmi techniky. Pri hasení museli použiť autonómne dýchacie prístroje. Požiar sa im podarilo lokalizovať po troch hodinách. Pri zásahu asistovali s dodávkou vody na požiarisko aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Jabloň. "K likvidácii požiaru došlo až nasledujúci deň krátko po 9.00 h," doplnila Knišová.

Na mieste udalosti bol prítomný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru, ktorý za ohnisko požiaru označil komínové teleso.