Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Požiar domu v Skalici: Vznikla škoda asi 5000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Na likvidáciu požiaru hasiči nasadili ďalšie ručné hasiace prístroje a rozprášený prúd vody na ochladzovanie.

Skalica 17. júla (TASR) – V utorok (16.7.) popoludní zasahovali hasiči pri požiari bytu na siedmom poschodí v Skalici na ulici Dr. Clementisa. TASR o tom informoval vedúci oddelenia operačného riadenia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Martin Krajčovič. Škodu na majetku predbežne stanovili na 5000 eur. Príčinou vzniku požiaru bola technická porucha v elektroinštalácii.

Pri príchode hasičov bol byt otvorený a jeho majiteľ na hasenie použil ručný hasiaci prístroj. V byte sa žiadne osoby nenachádzali. "Horela kuchynská linka a záchod, pričom došlo k prehoreniu vodovodného potrubia, odkiaľ striekala voda. Byt bol odpojený od prívodu elektrickej energie a bol zatvorený hlavný uzáver vody," uviedol Krajčovič.

Na likvidáciu požiaru hasiči nasadili ďalšie ručné hasiace prístroje a rozprášený prúd vody na ochladzovanie. Pomocou termokamery boli vyhľadávané skryté ohniská a boli skontrolované aj susedné byty a strecha.

Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Holíča a z Dobrovoľného hasičského zboru mesta Skalica. "Hasiči zo Senice s výškovou technikou boli veliteľom zásahu počas jazdy k požiarisku odvolaní. Spolu bolo na zásah nasadených 16 hasičov a štyri kusy hasičskej techniky," doplnil vedúci oddelenia operačného riadenia HaZZ v Trnave.