Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vo Valaskej Belej horela kotolňa v dome, hasiči požiar zlikvidovali

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počas hasebných prác z kotolne postupne vynášali zhorené predmety a prostredníctvom termokamery vyhľadávali a likvidovali skryté lokálne ohniská, uviedol Petrík.

Valaská Belá 21. októbra (TASR) - Zásah profesionálnych i dobrovoľných hasičov si vyžiadal v stredu (20. 10.) v noci požiar kotolne v rodinnom dome vo Valaskej Belej (okres Prievidza). Pri udalosti sa nik nezranil, príčinu vzniku požiaru zisťujú. TASR o tom vo štvrtok informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Pri udalosti zasahovali piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s dvoma cisternovými vozidlami. "Po ich príchode na miesto už v dome zasahovali členovia dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) z Valaskej Belej s dvoma kusmi techniky, ktorí s cieľom lokalizácie požiaru nasadili dva hasebné prúdy. Vďaka rýchlemu zásahu sa podarilo zamedziť rozšíreniu sa požiaru na celú strechu a priľahlé priestory garáže," uviedol Petrík.

Prievidzskí hasiči podľa neho vykonali prieskum požiariska a nasadili ďalší hasebný prúd za súčasného rozoberania strešnej konštrukcie postihnutého objektu. "Počas hasebných prác z kotolne postupne vynášali zhorené predmety a prostredníctvom termokamery vyhľadávali a likvidovali skryté lokálne ohniská," doplnil.

Po likvidácii požiaru, krátko po polnoci, požiarisko hasiči opätovne skontrolovali termovíznou kamerou, postihnuté priestory odvetrali a odovzdali členom miestnej DHZ, ktorí vykonávali dohľad nad požiariskom.

Počas zásahu profesionálnym hasičom asistovali aj členovia DHZ z Nitrianskeho Rudna.