Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Požiar na Račianskej v Bratislave spôsobil škodu vyše 266.000 eur

Hasiči momentálne zasahujú pri rozsiahlom požiari budovy na Račianskej ulici v Bratislave, v areáli bývalého podniku Palma. Pre TASR to potvrdili z operačného strediska hasičov s tým, že na mieste je takmer 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. "Ide o staršiu budovu v asanácii. Je plne zasiahnutá požiarom. Žiadne zranené a ani usmrtené osoby nie sú hlásené," spresnili z operačného strediska. Požiar podľa hasičov vypukol v sobotu krátko pred 10.00 h. "Ide o historickú dvojpodlažnú budovu s rozlohou 60x40 metrov s dreveným krovom a eternitovou strechou," spresnili. Na mieste zasahujú hasiči zo všetkých bratislavských hasičských staníc a dobrovoľní hasiči z Ružinova, Petržalky, Starého Mesta a Podunajských Biskupíc. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Rozsiahly požiar vypukol v sobotu krátko pred 10.00 h v objekte bývalej lisovne. Ide o historickú dvojpodlažnú budovu v asanácii.

Bratislava 9. októbra (TASR) - Rozsiahly požiar na Račianskej ulici v Bratislave, v areáli bývalého podniku Palma, spôsobil škodu viac ako 266.000 eur. Prípadom sa už zaoberá polícia, ktorá začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková.

"Privolaný zisťovateľ príčin požiaru na mieste nedokázal určiť presnú príčinu vzniku požiaru," podotkla hovorkyňa s tým, že pri požiari nedošlo k zraneniu osôb.

Rozsiahly požiar vypukol v sobotu krátko pred 10.00 h v objekte bývalej lisovne. Ide o historickú dvojpodlažnú budovu v asanácii. Na mieste naďalej zasahuje takmer 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z celej Bratislavy. Pri požiari zatiaľ neboli namerané zvýšené hodnoty nebezpečných látok.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) informoval, že hasenie komplikujú prepadávajúce sa stropné konštrukcie. Zásah hasičov momentálne prebieha iba zvonku, a to aj pomocou výškovej techniky. "Hasičom sa zatiaľ darí chrániť okolité stavby a oheň sa nerozširuje. Verím, že čoskoro dôjde k lokalizácii požiaru," skonštatoval minister v sobotu popoludní.

Spoločnosť Corwin, ktorá v areáli Palmy chystá postaviť svoj developerský projekt, nateraz nevie, aká bola bezprostredná príčina vzniku požiaru. "Celá udalosť bude predmetom vyšetrovania," skonštatoval developer. Objekt bývalej lisovne v budúcnosti plánoval zachovať a zapracovať do svojho projektu. Ako tvrdí, dlhodobo však upozorňoval, že napriek ochranným opatreniam a snahe bezpečnostnej služby, ktorá dohliada na túto časť areálu, susediacu so železničnou traťou, nie je dlhodobo udržateľné zabezpečiť zdevastované objekty pred vniknutím nepovolaných osôb.