Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Požiar penziónu spôsobil škodu 20-tisíc eur, k zraneniu osôb nedošlo

Požiar na Starej Vajnorskej ulici v Bratislave 27. marca 2012 Foto: TASR/Michal Svítok

Požiar, ktorý išli likvidovať hasiči v utorok krátko po 23.00 h, zachvátil kancelárske priestory penziónu a vedľa stojacu drevenicu.

Vinné 12. decembra (TASR) - Požiar jedného z penziónov v areáli Vinianskeho jazera pri obci Vinné, okres Michalovce, likvidovali z noci nadnes príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Oheň tam spôsobil škodu 20.000 eur.

Ako TASR informoval Albert Novák z Operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach, požiar, ktorý išli likvidovať hasiči v utorok krátko po 23.00 h, zachvátil kancelárske priestory penziónu a vedľa stojacu drevenicu.

Na jeho likvidácii sa podieľalo 14 príslušníkov HaZZ z hasičských staníc v Michalovciach, Sobranciach a vo Veľkých Kapušanoch so šiestimi kusmi techniky. "Pri zásahu museli používať pre silné zadymenie autonómne dýchacie prístroje," vysvetlil Novák.

Ako ďalej uviedol, hasičom sa podarilo požiar úplne zlikvidovať dnes nadránom, približne o 3.00 h. Jeho príčina je momentálne v štádiu zisťovania, avšak podľa Novákových slov ho spôsobila pravdepodobne technologická chyba na elektroinštalácii penziónu.

"K zraneniu osôb počas požiaru nedošlo," uzavrel Novák.