Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Požiar rúbaniska v katastri Ochodnice likvidovali hasiči hneď dvakrát

Na snímke požiar rúbaniska v katastri obce Ochodnica, okres Kysucké Nové Mesto, likvidovali v stredu 1. apríla 2020 hasiči hneď dvakrát. Najskôr požiar hasili popoludní, večer na rovnakom mieste zasahovali opäť. TASR o tom informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline. Žilina, 2. apríla 2020. Foto: TASR - KR HaZZ v Žiline

Požiar sa podarilo uhasiť do dvoch hodín, počas hasenia však zasahujúcich ohrozovali padajúce stromy.

Ochodnica 2. apríla (TASR) - Požiar rúbaniska v katastri obce Ochodnica, okres Kysucké Nové Mesto, likvidovali v stredu (1. 4.) hasiči hneď dvakrát. Najskôr požiar hasili popoludní, večer na rovnakom mieste zasahovali opäť. TASR o tom informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

Prvýkrát požiar hasičom ohlásili krátko pred 15.30 h. Po príchode na miesto zistili, že horí haluzina po ťažbe. Požiar sa rozšíril na plochu asi 1800 štvorcových metrov. "Horeli pne a zhodené stromy. Na mieste sa nachádzal traktorista, ktorý rozhŕňal kopy nespálenej haluziny," priblížil Kypus. Hasiči začali oheň likvidovať jednoduchými hasiacimi prostriedkami, po zriadení dopravného vedenia vody ho lokalizovali.

Požiar sa podarilo uhasiť do dvoch hodín, počas hasenia však zasahujúcich ohrozovali padajúce stromy. Na hasenie sa podľa Kypusa spotrebovalo asi 9000 litrov vody. "Po ukončení zásahu ostali na mieste členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Nesluša na zabezpečenie dohľadu po požiari," doplnil.

Následne o 21.00 h ohlásili na Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline požiar na tom istom mieste. Nachádzal sa tam lesný pracovník, ktorý sa snažil zamedziť šíreniu ohňa. Pomocou jednoduchého náradia hasiči prekopali okraj požiaroviska a zaliali ho vodou. Podľa Kypusa požiar zlikvidovali za hodinu. Na hasenie spotrebovali asi 5000 litrov vody. "Príčina vzniku oboch požiarov je v štádiu vyšetrovania," uviedol s tým, že pri udalosti nedošlo k zraneniam ľudí.